VIJESTI / NAJAVE (2)


Tijelovo u župi Ćunski

U četvrtak 30. svibnja slavili smo svetkovinu Tijelova. Župna Misa bila je u 11 sati, a nakon nje bila je procesija na uobičajenim postajama u župi. Možemo reći da smo jedini na ovom području koji smo uspjeli održati procesiju na Tijelovo, jer je taj dan bilo kišovito vrijeme. Također na taj dan održano je i cjelodnevno klanjanje u župi, koje je završilo svečanim zajedničkim klanjanjem u 19 sati.


Izabrano novo pastoralno vijeće

Naša župa dobila je novo pastoralno vijeće. Kliknite na link da saznate nove članove.

Pročitaj više


Vazmeno vrijeme u župi

Vazmeno vrijeme, kao i svake godine, završilo je svetkovinom Duhova (19.05.). Vrijeme je da se napravi lagani osvrt na ovo najveće liturgijsko vrijeme u godini. Bilo je to vrijeme posebno intenzivno u župi. Uz redovitu molitvu krunice, klanjanje, Sv. Mise, razne duhovne susrete i zajednice, vjernici su mogli (koji su htjeli)  doživjeti Uskrslog Krista. Uskrsna svijeća gorila je gotovo svakog dana u našoj župnoj crkvi. Mogla se osjetiti uskrsna radost u vjernika.

Pročitaj više


Svetkovina Leopolda Mandića u Artatorama

U nedjelju (12.05.) održala se Sv. Misa u Artatorama u 19 sati, povodom dana posvete naše kapele posvećene Leopoldu Bogdanu Mandiću. Mještani Artatora potrudili su se sami organizirati taj blagdan, očistiti prostorije pastoralnog centra, urediti okoliš i organizirati čašćenje poslije Mise. Tako je na meni ostalo samo misiti na taj dan.

Pročitaj više


Susret obitelji otoka Cresa i Lošinja

Dana 29. travnja bio je susret obitelji Cresa i Lošinja u Betaniji. Obitelji su se okupile s djecom oko 15:30 i tada je započeo program u dvorani Betanije. Tema susreta je bila duhovnost u obitelji, osobna i zajednička molitva. Predavačica je bila Natalia Bogović, doktorica duhovnosti, koja je kroz primjer Sv. Josipa iznijela neke odgovore na pitanja današnje obitelji.

Pročitaj više


Podizanje zavjetnog križa

U subotu 06. travnja blagoslovljen je križ od kamena kojeg su izgradili ratni veterani, mještani Malog Lošinja, Ćunskog i okolnih mjesta, a koji je podignut na brdu Goli. Prije blagoslova bila je Sv. Misa u župnoj crkvi u Ćunskom koju je predvodio mons. Ivan Brnić, župnik i dekan Malog Lošinja. Misi je također prisustvovao i župnik vlč. Silvio Španjić.

Pročitaj više


Korizma u župi Ćunski

Korizma u župi bila je puna sadržaja. Osim što se počelo s katekizmom za odrasle, tu se pridodao i križni put petkom, a ostalo je i dalje klanjanje četvrtkom. Na pobožnosti križnoga puta bilo je redovito otprilike 20-ak ljudi, a na misi bi ostali gotovo svi. Iako sam svima toplo preporučio križni put, tek je jedan dio vjernika na njemu sudjelovalo kroz korizmu.

Pročitaj više


Proslava Sv. Nikole biskupa, zaštitnika župe Ćunski

U četvrtak 06.12. proslavili smo svetkovinu Sv. Nikole biskupa. Prije Sv. Mise, u 16:00 sata, bila je prigodna predstava koju su izvela djeca naše župe pod vodstvom časnih sestara Srca Isusova i Marijina. Nakon predstave uslijedila je Sv. Misa koju je predvodio Vlč. Mate Žic. Druženje se nastavilo u domu gdje je održan prigodni program i čašćenje pod organizacijom mjesnog odbora i udruge Harmonija.

Pročitaj više

 


Naši ministranti osvojili prvo mjesto u kvizu znanja

Ministranti iz Ćunskog osvojili su prvo mjesto u kvizu znanja na susretu ministranata Biskupije Krk. Carla, Bernard, Petar i Martine - ČESTITAM. 

Pročitaj više


Pia Gadža imala prvu pričest u župi

U nedjelju 09. lipnja prvu pričest primila je naša župljanka Pia Gadža, kći od Željka i Fulvije. Sv. Misa bila je lijepa, svečana, pobožna. Obitelj se sudjelovala u liturgiji, čitanju i pjevanju, zajedno sa Piom. Kao dar Pia je dobila molitvenik i krunicu. Molimo i dalje za nju da bude blizu Gospodinu Isusu koji ju voli i želi joj dati još mnoge milosti.

Pročitaj više


<Najnovije      12, 3     Zadnje>

 

Obiteljska zajednica

U našoj župi započela je obiteljska zajednica - zajednica obitelji koje se nalaze u molitvi, pjevanju, slavljenju Boga i djeljenju svoje radosti i problema. Cilj zajednice jest obnova bračne ljubavi i obiteljskog zajedništva utemeljenog u Bogu, da obitelji postanu mjesto Božje prisutnosti, mjesto mira, komunikacije, zajedništva, topline, razumijevanja, mjesto gdje će se djeca osjećati sigurno i zaštićeno i gdje će imati sigurno sklonište od napasti.

PROČITAJ VIŠE

Traži

Visit counter

Today8
Yesterday8
Week54
Month43
All40346

Kubik-Rubik Joomla! Extensions