KORIZMA U ŽUPI

Korizma u župi bila je puna sadržaja. Osim što se počelo s katekizmom za odrasle, tu se pridodao i križni put petkom, a ostalo je i dalje klanjanje četvrtkom. Na pobožnosti križnoga puta bilo je redovito otprilike 20-ak ljudi, a na misi bi ostali gotovo svi. Iako sam svima toplo preporučio križni put, tek je jedan dio vjernika na njemu sudjelovalo kroz korizmu. Ne mogu kriti nezadovoljstvo sa prisutnošću vjernika u Velikom Tjednu. Uistinu je porazno vidjeti praznu crkvu na tim svetim danima, čak i praznijom nego u korizmene nedjelje.

Bez obzira na praznu crkvu, Sv. Mise i obredi velikog tjedna bili su svečani i svatko je dao svoj maksimum. Vjerujem da su vjernici mogli iskusiti dubinu najvećih otajstava naše vjere: ustanovljenje Euharistije i Svećenstva na Veliki Četvrtak, muka i smrt Isusova na Veliki Petak i Vazmeno bdijenje na Veliku Subotu.

Na dan Uskrsa nastojao sam progovoriti o problemu nepriprave za uskrsne blagdane i poučiti ljude o pravom smislu Kristova uskrsnuća i što ono znači za nas vjernike. Na kraju mogu izreći zadovoljstvo sa onim što su župni suradnici, ministranti, čitači, sestre u župi, pružili u Korizmi i Velikom Tjednu i nezadovoljstvo sa prisustvom i pripravom vjernika za Uskrs, osobito u Velikom Tjednu.

Obiteljska zajednica

U našoj župi započela je obiteljska zajednica - zajednica obitelji koje se nalaze u molitvi, pjevanju, slavljenju Boga i djeljenju svoje radosti i problema. Cilj zajednice jest obnova bračne ljubavi i obiteljskog zajedništva utemeljenog u Bogu, da obitelji postanu mjesto Božje prisutnosti, mjesto mira, komunikacije, zajedništva, topline, razumijevanja, mjesto gdje će se djeca osjećati sigurno i zaštićeno i gdje će imati sigurno sklonište od napasti.

PROČITAJ VIŠE

Traži

Visit counter

Today5
Yesterday23
Week68
Month181
All39173

Kubik-Rubik Joomla! Extensions