Ministranti osvojili prvo mjesto

Ministranti iz Ćunskog osvojili su prvo mjesto u kvizu znanja na susretu ministranata Biskupije Krk. Carla, Bernard, Petar i Martine - ČESTITAM.

U subotu 15.06. održao se tradicionalni susret ministranata naše Biskupije. Kao i svake godine, susret je započeo sa Sv. Misom u krčkoj katedrali koju je predvodio naš Biskup mons. Valter Župan. Posebno je govorio o veličini služenja, budući da su ministranti oni koji poslužuju oko oltara. Istaknuo je da su najveći ljudi kroz povijest bili oni koji su služili narodu.

Nakon Sv. Mise, ministranti su se uputili prema Oazi Mira. Tamo je održan drugi dio susreta, koji je sastavljen od natjecanja u raznim sportovima i kvizu znanja. Najprije se održalo natjecanje u kvizu znanja gdje su ministranti imali za zadatak naučiti iz knjižice nešto o budućem istarskom blaženiku - svećeniku i mučeniku Miroslavu Bulešiću. Naši ministranti osvojili su u prvom djelu maksimalne bodove, dok se u drugoj igri kviza nisu najbolje snašli i Novalja je preuzela vodstvo. Ipak, u zadnjem (trećem) dijelu kviza naši su ministranti briljirali i na vrlo teška pitanja o Miroslavu Bulešiću imali su samo jedan pogrešan odgovor. To je bilo dovoljno za pobjedu ispred Novalje i Krka.

Nakon kviza bio je ručak, a poslije ručka održano je još natjecanje u nogometu, odbojci, stolnom tenisu i stolnom nogometu.

 

 

Obiteljska zajednica

U našoj župi započela je obiteljska zajednica - zajednica obitelji koje se nalaze u molitvi, pjevanju, slavljenju Boga i djeljenju svoje radosti i problema. Cilj zajednice jest obnova bračne ljubavi i obiteljskog zajedništva utemeljenog u Bogu, da obitelji postanu mjesto Božje prisutnosti, mjesto mira, komunikacije, zajedništva, topline, razumijevanja, mjesto gdje će se djeca osjećati sigurno i zaštićeno i gdje će imati sigurno sklonište od napasti.

PROČITAJ VIŠE

Traži

Visit counter

Today5
Yesterday23
Week68
Month181
All39173

Kubik-Rubik Joomla! Extensions