EUHARISTIJSKA ZAJEDNICA SRCA ISUSOVA I MARIJINA

O MOLITVENOJ ZAJEDNICI

Euharistijska zajednica Srca Isusova i Marijina ime je nove redovničke zajednice u Crkvi, koja je još u fazi nastajanja. Ona se sastoji od žena i muškaraca posvećenog života, ali i od laika. Časne sestre koje djeluju u našoj župi, osnovale su zajednicu u kojoj se sastaju zajedno sa laicima u našoj župi ali i šire. One također i vode taj susret. Riječ je o molitvenom susretu koji se organizira svakog utorka, uglavnom nakon sv. mise. Na tom susretu sakupi se 20-ak vjernika iz naše župe, ali i okolnih župa: Mali Lošinj, Sveti Jakov, Nerezine, Punta Križa. 

 

KARIZMA ZAJEDNICE

Posebna karizma zajednice je klanjanje pred Presvetim i razvijanje osobne svetosti u svakodnevnom životu, kroz male stvari, mala djela, ali učinjena u ljubavi i s čistom nakanom.

 

MOLITVENI DIO

Molitveni susret započinje pjesmom i zazivanjem Duha Svetoga. Nakon toga izreknu se molitvene nakane, koje se zatim prinesu Bogu s Gospinom krunicom. Nakon toga se pročita dio knjige i ima se odjek na ono što se pročita. Poslije toga posluša se propovijed od protekle nedjelje. Cijeli susret je prožet pjesmom, pa tako i završni dio sastoji se od pjesme i posvete Srcu Isusovu i Marijinu. 

 

CILJ

Cilj zajednice jest da vjernici u župama žive sveto i da se angažiraju u životu župe kroz molitvu i djela.

Traži

Visit counter

Today0
Yesterday3
Week3
Month52
All40355

Kubik-Rubik Joomla! Extensions