Obiteljska zajednica

DIJAGNOZA

Živimo u svijetu gdje se otvoreno i bez ikakvog srama napada obitelj i poimanje obitelji. Sve je više nesloge u obitelji, sve je više rastava, sve je više nevjernosti u braku, sve više djece odrasta bez jednog roditelja ili su okružene roditeljima koji se ne slažu.

Zbog ovoga sam smatrao gorućim organizirati mjesečne susrete obiteljske zajednice, gdje ćemo moliti i slaviti Boga, poučavati se o nauku Crkve, aktualnim temama, raspravljati o problemima u društvu i obitelji. Jasno mi je da su mjesečni susreti premalo, ali to je dobar početak.

 

O ZAJEDNICI

Obiteljska zajednica do sada se zajednički okupila pet puta. Broj sudionika je od pet do dvanaest ljudi, a ukupno je kroz zajednicu prošlo četrnaest ljudi. Primjećuje se kako se mnogo razlikujemo u stupnju na kojem se nalazimo, ali također da svi članovi posjeduju iskustvo Boga, a to je ključno da bi se moglo ići na bolje.

 

STRUKTURA SUSRETA

Na početku se kratko pomolimo, a zatim otpjevamo nekoliko pjesama kako bi se opustili, otvorili Bogu i molitvi. Nakon toga svećenik izlaže neku temu koja je aktualna i obiteljska. Zatim svatko po redu, prema pitanjima koja su postavljena vezana za tu temu, odgovaraju osobno svoje mišljenje, kako se to primjenjuje u njegovu životu i obitelji. Zatim slijedi zajednička rasprava o toj temi. Nakon toga ponovno se pjevaju pjesme, slavi se Boga. I na kraju susret završava sa kratkom molitvom. Iza susreta počastimo se jelom i pićem, ovisno o tome što je tko donio.

 

IDEJE ZA BUDUĆNOST

Za budućnost se i dalje planiramo nalaziti jednom mjesečno, izuzev ljeta. Svjesni smo da smo tek na početku, ali naći se zajedno, zajedno moliti i razgovarati, to je mnogo. Vjerujem da ćemo s vremenom izrasti u pravu zajednicu, te da ćemo si biti podrška ne samo tih sati kada smo zajedno u molitvi, već i u životu.

Zajednica će u budućnosti možda animirati i Sv. Misu, klanjanja, odlaziti na neke zajedničke izlete i sl. Mnogo je mogućnosti kada se čovjek angažira i želi nešto postići na duhovnom planu i zajedništvu među obiteljima.

 

Traži

Visit counter

Today12
Yesterday12
Week86
Month293
All30190

Kubik-Rubik Joomla! Extensions