MOLITVENE ZAJEDNICE

MOLITVENA ZAJEDNICA «USKRSLI KRIST»

Zajednica karizmatske katoličke obnove u Duhu Svetom, „Gesu Risorto (Uskrsli Isus)“, službeno je nastala prije 24 godine u Rimu, a vode ju kršćani laici u dogovoru s mjesnim župnikom i biskupom. Ima svoj statut odobren od Kongregacije za nauk vjere i samog Sv. Oca, koji je tiskan na nekoliko svjetskih jezika, a uskoro će biti dostupan i na hrvatskom. Zajednica je proširena u Europi, kao i na drugim kontinentima.

Prva okupljanja vjernika na zajedničku molitvu u našoj župi pokrenuo je prečasni  Ivan Jurasić, kada je kao kapelan prvi put došao u Mali Lošinj 1978. godine i s mladima molio  jednom tjedno. Međutim, već nakon godinu dana preč. Jurasić je zbog nove službe morao otići na Krk, te je tamo kasnije osnovao zajednicu «Uskrsli Krist», koja postoji i danas. Novi poticaj za okupljenje zbog zajedničke molitve bili su seminari za duhovnu obnovu koje je 1983. i 1984. u našoj župi održao dr. Tomislav Ivančić. Tako je, okupljena oko tadašnjeg župnika prečasnog Valtera Župana, 1984. godine nastala i prva molitvena grupa koja će redovito zajedno moliti jednom tjedno.

Kada je1987. godine kao kapelan na župu došao vlč. Marinko Barbiš, okupio je nekoliko parova s kojima je u njihovim domovima molio «na novi način». Dolaskom novog župnika, prečasnog  Ivana Jurasića, na župu 1989. godine takav način zajedničke molitve se nastavlja. Na dan Duhova 1991. godine iz Rima su došla braća, utemeljitelji zajednice «Gesu Risorto» i, uz prethodno dobiveno odobrenje tadašnjeg oca krčkog biskupa mons. JosipaBozanića, osnovana je zajednica «Uskrsli Krist» u Malom Lošinju koja djeluje i danas.

U župi se okupljamo jednom tjedno, a zajednicu vodi petoro «odgovornih» koje su postavila braća iz Rima. Svi smo u zajednici braća i sestre, slavimo i hvalimo Gospodina i zajedno Mu zahvaljujemo za sva divna djela koja je učinio i još čini. Svaka molitva nas ispunjava radošću, ljubavlju i zajedništvom.

U zajednici su dobrodošli svi oni koji žele rasti u snazi Duha Svetoga. za to se pripremaju kroz tri mjeseca molitvom, poukom i meditacijom kako bi mogli primiti «krštenje u Duhu» ili «izljev Duha Svetoga», pri čemu nam pomaže i naš župnik. Pozivamo sve koji žele rasti u Duhu i koji žele dublje živjeti svoje kršćanstvo da nam se pridruže ponedjeljkom nakon večernje sv. mise u (maloj) župnom dvorani. Dođite, čekamo vas!


MOLITVENA ZAJEDNICA "KRALJICE LJUBAVI" - MALI LOŠINJ

Više o molitvenoj zajednici "Kraljuce ljubavi" - Mali Lošinj možete saznati klikom ovdje