VIJESTI

SVETA VRATA U OSORU


U Osoru su svake nedjelje od 16.00 do 18.00 sati otvorena Sveta vrata. U to vrijeme je jedan svećenik na raspolaganju za ispovijed.
TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK


Tečaj priprave za brak za područje otoka Lošinja, održati će se u Malom Lošinju od 30. rujna do 4. listopada, i nastaviti će se od 9. i 10. listopada. Ovaj tečaj je obavezan za sve koji namjeravaju u proljeće sklopiti brak.
VRIJEDNA DONACIJA ŽUPI


ZALOG ZA BUDUĆU SAKRALNU ZBIRKU

             Zauzetošću velološinjskog teologa Doriana Božičevića i uz veliku pomoć zadarske povjesničarke umjetnosti Silvije Banić, župa je dobila vrijednu donaciju tri arhivska ladičara za pohranu vrijednog liturgijskog ruha od International Trust for Croatian Monuments kojeg vodi Lady Jadranka Beresford-Peirse kojoj ovom prilikom zahvaljujemo.

            Ladičari su stigli u Veli Lošinj u ponedjeljak 19. kolovoza 2013. pa se isti tren pristupilo njihovoj montaži unutar ormara u glavnom oltaru župne crkve sv. Antuna op. Nakon montaže, sve vrijedno liturgijsko ruho je omotano u bezkiselinski papir i posloženo u ladice i sada se mnogo kvalitetnije čuva u iščekivanju dana kada će se osnovati sakralna zbirka u Velom Lošinju.

            Nadu u što skorije osnivanje sakralne zbirke daje i nedavni posjet zamjenika ministrice kulture Prof. Berislava Šipuša u pratnji konzervatora Miljenka Domijana i biskupijskog ekonoma preč. Antuna Toljanića našoj župi prilikom kojega je zamjenik ministrice obišao veći dio sakralnih objekata u našoj župi te izrazio potporu inicijativi da se osnuje sakralna zbirka.

Župne obavijesti - listopad


Kroz mjesec listopad okupljamo se u Crkvi Majke Božje na listopadske pobožnosti. Djeca imaju svoj raspored u župnome listiću.

U petak, 07. 10. je prvi petak u mjesecu. Starije i nemoćne pohodit ću od 10:30 sati.

Navečer, nakon listopadske pobožnosti i sv. mise od 20:30 započinje u crkvi sv. Josipa klanjanje do pola noći. Prvi sat klanjanja je zajednički.


Slijedeća stranica | Sve vijesti